About

Adje Martens

Kunstenaar aan het woord: Na een verblijf op de avondacademie St. Joost in Breda heb ik met diverse vormen van kunst geëxperimenteerd.

In 1996 ben ik gestart met het maken van objecten in staal. Door industriële technieken als verzinken en poedercoaten, wordt een kleurrijke en sterke beeldvorming verkregen.

Meestal werk ik in series. Ideeën worden gevolgd om zo steeds verder in de vorm te groeien. Er volgt dan een proces waarin ik steeds dieper in de gedroomde vorm probeer te komen: kathedralen – engelen – gevleugelde. Daar ga ik mee door totdat zich een nieuw idee opdringt. De natuurlijke vormen en de Jugendstil zijn een bron van inspiratie. De lijnen zijn vloeiend, doorzichtig voor het oog. Daarbij zijn mijn gedachtespinsels een leidraad van mijn kunstenaarschap. De technieken als het plasmasnijwerk en lassen geven mijn werk vorm. Tegenwoordig werk ik in messing, wat weer heel nieuwe wegen opent.

Mijn werk wordt aangekocht door zowel particulieren als instanties. Het is te zien in beeldentuinen in binnen- en buitenland. In mijn stijl kan ik dan ook onderhoudsvrij en vandaalbestendig werk leveren.

e-mail : 1adjemartens@gmail.com
telefoon : 0618151441